Вчені з Каліфорнійського університету стверджують, що один келих червоного вина може підвищити ризик фібриляції передсердь. Це перше свідчення такого роду, що показує, що при невеликій кількості алкоголю серце може битися нерегулярно протягом декількох годин.
Шкода келиху вина
Професор медицини відділення кардіології Каліфорнійського університету в Сан-Франциско (UCSF) прокоментував дослідження.
"Всупереч поширеній думці, що фібриляція передсердь пов'язана з надмірним вживанням алкоголю, здається, що навіть одного напою може бути достатньо, щоб збільшити ризик", - сказав він. Результати показують, що виникнення фібриляції передсердь не може бути ні випадковим, ні непередбачуваним. Замість цього можуть існувати ідентифікуються і змінювані способи запобігання епізоду гострої серцевої аритмії.
Миготлива аритмія
Описана як серцева аритмія, вона може привести до зниження якості життя, значних витрат на охорону здоров'я, інсульту і смерті. Великі дослідження вже показали, що хронічне вживання алкоголю може бути фактором прогнозу розвитку фібриляції передсердь. Але тепер результати дослідження показують, що одного напою може вистачити, щоб завдати шкоди.
Дослідження було зосереджено на 100 пацієнтах з задокументованої ФП, які вживали не менше одного алкогольного напою в місяць.
Пацієнти були набрані з поліклінік загальної кардіології та кардіо-електрофізіології UCSF. З дослідження були виключені люди з розладом, пов'язаним з вживанням алкоголю, а також люди з певними алергіями.
Дослідники виявили кілька цікавих результатів. По-перше, епізод фібриляції передсердь був пов'язаний з дворазовим збільшенням імовірності вживання одного алкогольного напою. Якщо було вжито два або більше алкогольних напою, ризик фібриляції передсердь був в три рази вищий.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей