Підвищення температури тіла не сприяє зміцненню здоров’я. Для людей межа становить близько 40°C: вище цієї температури організм не може нормально функціонувати. Особливо серйозними можуть стати проблеми зі шлунком.
Глобальне потепління та травлення
Німецькі вчені у своїй доповіді, опублікованій у Journal of Health Monitoring («Журнал моніторингу здоров’я»), представили тривожні висновки про вплив потепління клімату на систему травлення людини. За їхніми словами, спекотна погода сприяє розвитку бактеріальних інфекцій, що призводять до харчових отруєнь.
Підвищення температури впливає поширення таких бактерій, як Salmnolella, Vibrio, Campylobacter, та паразитів Giardia та Cryptosporidium. Нині у Європі більшість випадків сальмонельозу реєструється під час свят. Але чим довше і тепліше літо, тим вища ймовірність передачі патогенів харчового походження.
Глобальне потепління стосується багатьох різних процесів. Наприклад, поява у величезних водоймах, таких як океани, водоростей і бактеріального середовища. Їх токсинами можуть бути інфіковані їжа та питна вода. У майбутньому через брак води сільському господарству доведеться більше покладатися на очищені стічні води. Це створює загрозу безпеці харчових продуктів через можливе забруднення зрошуваних продуктів патогенними мікроорганізмами.
Дотримуйтесь правил гігієни незалежно від сезону
1. Ретельно мийте руки під час приготування їжі. 2. Правильно зберігайте продукти в холодильнику (м’ясо завжди має бути щільно відокремлене). 3. Використовуйте окремі інструменти та дошки для овочів та м’яса.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?