Британський дієтолог Роб Хобсон розвіяв поширені у суспільстві міфи про алкоголь.
Багато хто вважає, що вживання спиртних напоїв разом швидше п'янить і призводить до сильнішого похмілля наступного дня. За словами Хобсона, це погано.
"Організм не здатний відрізнити склянку вина від кухля пива. Якщо ви вживаєте різні напої впереміш, то, ймовірно, просто п'єте більше, ніж звичайно, звідси і таке жахливе похмілля", - зазначив дієтолог.
Також не відіграє ролі порядок вживання різних видів алкоголю.
Дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, показало: ні тип, ні порядок вживання алкогольних напоїв суттєво не впливають на інтенсивність основних симптомів похмілля, таких як спрага, втома, головний біль, запаморочення, нудота та біль у животі.
Як стверджує Роб, знеболювальні, прийняті на ніч після вживання алкоголю, не врятують від ранкового похмілля.
"Хоча знеболювальні засоби допомагають послабити головний і м'язовий біль, пов'язані з похміллям, їхня дія закінчується приблизно через чотири години. А отже, немає жодного сенсу пити їх перед сном", - заявив експерт.
Крім того, Хобсон "розвінчав" міф про те, що міцна кава допомагає протверезіти. Напій справді стимулює нервову систему і може допомогти зняти втому, але не збільшує швидкість виведення алкоголю з організму.