Якщо коротко, то за це відповідають куріння та харчування.
куріння
Куріння та надмірне вживання тваринних жирів пов'язані з раком. Такого висновку дійшли вчені в ході міжнародного дослідження, яке базувалося на основі глобальних показників захворюваності на рак. Були вивчені показники у 157 країнах світу за 21 видом раку.
Понад половину випадків захворювань пояснюється факторами куріння та вживання тваринних жирів. Також менша, але все-таки помітна кількість випадків захворюваності зрозуміла споживанням алкогольних напоїв. Зауважимо, куріння виявилося важливішим ризиком для чоловіків. Для жінок як чинник ризику на перший план виступає білкове харчування.
Вчені знайшли зв'язок між продуктами тваринного походження та певними видами раку. До них відносяться рак грудей, нирок, яєчників, простати, яєчок, підшлункової залози, щитовидки. При вживанні білкової їжі збільшується ріст та розвиток всіх клітин, у тому числі йдеться і про клітини можливої пухлини. Виробляється інсуліноподібний фактор росту I (IGF-I).
Ідеальний приклад харчування - це японська їжа, котра визнається найкориснішою у світі.