Після 50 років важливо отримувати достатньо клітковини та білка, є менше оброблених продуктів та більше цільних рослинних.
Уповільнення старіння
Вживання білка
Білок необхідний для боротьби з віковою втратою м'язової маси – однією з характерних ознак старіння. Порада дієтолога: щоб отримувати більше білка, слід зосередитись на його нежирних джерелах, таких як птиця, яйця, горіхи, грецький йогурт.
Вживання здорових жирів
Жири, що містять омега-3, допомагають знизити ризик гіпертонії, а також ішемічної хвороби серця – ці проблеми зі здоров'ям стають особливо актуальними після 50 років. У раціоні повинні бути риба, горіхи, авокадо, нерафіновані рослинні олії.
Вживання рослинної їжі
Раціон із високим вмістом рослинних продуктів сприяє уповільненому старінню шкіри, збільшенню тривалості життя. Цей ефект зумовлений тим, що речовини рослинних продуктів впливають на зменшення запалення та зниження рівня ліпідів, стабілізацію артеріального тиску, втрату ваги. Крім того, вони зменшують кількість кінцевих продуктів глікування, що провокують окислення та прискорене зовнішнє старіння.
Відмова від оброблених продуктів
Такі продукти часто містять більше цукру, насичених жирів, калорій, натрію та штучних добавок. Їх регулярне вживання збільшує ризик серцевих захворювань, який стає більш істотним у віці за 50.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу