Переваги ягід
Ягоди є відмінним джерелом антиоксидантів і поліфенолів. Полуниця, чорниця - лише деякі з прикладів джерел корисних речовин поліфенолів. Поліфеноли допомагають перемогти рак і дегенеративні захворювання головного мозку.
Не втрачають своїх властивостей і заморожені ягоди, однак намагайтеся вживати таки побільше свіжих.
Чому риба - їжа для мозку
Жирні кислоти, що містяться в лососеві або тунці, по праву можна назвати їжею для мозку, оскільки ці сполуки дуже корисні для нервової системи.
Омега-3 жирні кислоти допоможуть знизити рівень холестерину і тригліцеридів, у зв'язку з чим вони гальмують розвиток атеросклерозу. А якщо їсти рибу один-два рази на тиждень, то це зменшить ризик розвитку деменції.
Квасоля для сил і енергії
Дієтологи рекомендують три-чотири рази на тиждень додавати в свій раціон боби, які багаті клітковиною.
Клітковина знижує кров'яний тиск, рівень холестерину, запобігає запори і допомагає травленню. До того ж дієта з клітковиною допомагає схуднути і утримати досягнуту вагу.
Боби також регулюють рівень глюкози в крові, що важливо для хворих на цукровий діабет.
Чому потрібно їсти овочі
Овочі містять клітковину, фітонутрієнти і безліч вітамінів і мінералів, які можуть захистити від хронічних захворювань.
Наприклад, темні, зелені листові овочі містять вітамін К, необхідний для зміцнення кісток. Солодка картопля і морква - джерело вітаміну А, який допомагає зберегти очі і шкіру здоровими, і захищає від інфекції.
Середземноморська дієта
Люди, що живуть на узбережжі Середземного моря, регулярно включають у свій раціон оливкову олію, рибу, овочі, цільні зерна і іноді келих червоного вина. У їхній кухні менше солі, більше трав і спецій.
Така дієта сприяє збереженню здоров'я серця і судин, покращує пам'ять і допомагає запобігти деякі види раку.
Цілісне зерно - основа раціону
Вживання цільнозернових продуктів може знизити ризик розвитку деяких видів раку, діабету 2 типу та серцевих захворювань.
Клітковина в цільнозернових продуктах допоможе запобігти проблемам з травленням.
Вибирайте зерновий хліб і макарони, а також коричневий чи дикий рис замість білого.
Схуднути для здоров'я
При нормальній вазі органи людини, наприклад суглоби і серце, відчувають менший тиск. Якщо людина має зайву вагу, то з віком їй складніше схуднути, так як з роками обмін речовин сповільнюється, і втрачається не жирова тканина, а м'язова.
Обов'язково вживайте більше білкової їжі - м'яса, риби, бобових і цільнозернових продуктів.
Підтримуйте здорову вагу
Їжте три рази на день, а між основними прийомами їжі вибирайте здорові перекуси.
Слідкуйте за калорійністю харчування. Наприклад, спробуйте вживати незбиране молоко замість знежиреного. І, звичайно, підтримуйте оптимальний рівень фізичної активності.