Антиоксиданти і старіння Вживайте в їжу більше продуктів, багатих антиоксидантами, щоб успішніше боротися з вільними радикалами - нестабільними молекулами кисню, які сприяють процесу старіння.
Антиоксиданти містяться в овочах і фруктах яскравих кольорів. Щоб збалансувати дієту і знизити ризик розвитку хвороб серця, вживайте фрукти і овочі в кожний прийом їжі.
Переваги ягід Ягоди є відмінним джерелом антиоксидантів і поліфенолів. Полуниця, чорниця - лише деякі з прикладів джерел корисних речовин поліфенолів. Поліфеноли допомагають перемогти рак і дегенеративні захворювання головного мозку.
Чому риба - їжа для мозку Омега-3 жирні кислоти допоможуть знизити рівень холестерину і тригліцеридів, у зв'язку з чим вони гальмують розвиток атеросклерозу. А якщо їсти рибу один-два рази на тиждень, то це зменшить ризик розвитку деменції.
Квасоля для сил і енергії Дієтологи рекомендують три-чотири рази на тиждень додавати в свій раціон боби, які багаті клітковиною. Клітковина знижує кров'яний тиск, рівень холестерину, запобігає запори і допомагає травленню. До того ж дієта з клітковиною допомагає схуднути і утримати досягнутий вагу.
Боби також регулюють рівень глюкози в крові, що важливо для хворих на цукровий діабет.
Цілісне зерно - основа раціону Харчування цільнозерновими продуктами може знизити ризик розвитку деяких видів раку, діабету 2 типу та серцевих захворювань. Клітковина в цільнозернових продуктах допоможе запобігти проблеми з травленням. Вибирайте зерновий хліб і макарони, а також коричневий або дикий рис замість білого.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу