Вчені з Копенгагенського університету з'ясували, що висока концентрація в крові вітаміну С внаслідок вживання овочів та фруктів пов'язана зі зниженим ризиком серцево-судинних захворювань та передчасної смерті
Вчені з'ясували, який вітамін найкорисніший для серця
Дослідники вивчили дані про 100 тис. данців. Виявилося, що люди, які їли багато фруктів та овочів, на 15% рідше страждають на серцево-судинні захворювання і на 20% рідше помирають передчасно. Це пов'язано з підвищеною концентрацією вітаміну С у крові. Цей вітамін виконує безліч функцій в організмі. Наприклад, він допомагає формувати сполучну тканину. Вітамін С є потужним антиоксидантом, який захищає клітини від пошкоджень. Людський організм не може виробляти вітамін С самостійно, ми маємо отримувати його з їжі. Чому б просто не прийняти пігулку? Вчені пояснюють: вживаючи багато фруктів та овочів, ви загалом формуєте правильний спосіб життя, що постійно приноситиме користь. Крім того, фрукти та овочі містять безліч інших вітамінів та клітковину.
Вітамін С має багатосторонню дію на організм людини. Регулярне вживання вітаміну С сприяє зниженню «поганого» холестерину, стабілізує рівень цукру в крові та нормалізує процеси згортання крові.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?