Бобові з низьким глікемічним індексом знижують ризик розвитку хвороб серця і роблять позитивний вплив на стан хворих на цукровий діабет другого типу, впевнені фахівці з університету Торонто.
Бобові покращують стан хворих діабетом
Група вчених під керівництвом Девіда Дженкінса досліджували дієту на основі гороху, квасолі, сочевиці та інших бобових. В експерименті взяли участь 121 пацієнт з діабетом другого типу.
Як з'ясувалося в результаті дослідження, ці продукти, що мають низький глікемічний індекс (ГІ), знижують ризик розвитку хвороб серця на 0,8%. Таку дію вчені пояснюють зниженням тиску в результаті споживання цих продуктів.
Вчені також відзначають, що бобова дієта допомагає краще контролювати рівень глюкози в крові.
Відповідно до рекомендацій фахівців, в день потрібно вживати близько 190 грам бобових. При цьому в якості "ліків" можуть виступати не тільки квасоля і горох, популярні в Європі та Америці, але і хумус.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей