Процес переходу малюка з грудного малюка на звичні продукти рідко буває простим.
прикорм
Вдвічі складніше стає тоді, коли в дитини з'являється алергія.
Найчастіше в дітей віком буває алергія на білок коров'ячого молока. Також зустрічаються алергія на рибу чи яйце. Всі інші види алергій – рідкісні. Харчова непереносимість може виявлятися змінами на шкірі (висипання, сухість, свербіж), симптомами з боку шлунково-кишкового тракту (блювання, діарея, кров у стільці, посилення кольк і метеоризму), рідко – порушеннями з боку дихальної системи (кашель, нежить).
Зазвичай, ці симптоми розвиваються досить швидко – від кількох годин до кількох днів після вживання продукту і не залежать від кількості з'їденої їжі. Якщо батьки помічають подібні симптоми та припускають їх взаємозв'язок із харчуванням, краще скасувати введення продукту та звернутися до педіатра за консультацією.
Приблизно з 7-8 місяців у малюка в раціоні з'являються шматочки, спочатку невеликі, потім більші. Так дитина поступово переходить від баночного, гомогенного харчування до харчування, наближеного до сімейного столу. З моменту появи шматочків можна намагатися вводити щось із раціону сім'ї, адаптоване під потреби малюка, наприклад, запечені овочі злегка розім'яти виделкою, і поступово збільшувати кількість таких продуктів у раціоні.
Смачного вам і вашому малюку! Та будьте здоровими!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу