Авокадо є вельми корисним протираковим продуктом. У ньому близько 20 вітамінів і мінеральних речовин, а ще мононенасичені жирні кислоти. Його м'якоть додають у салати та сендвічі.
Справа в тому, що ми викидаємо найкориснішу частину авокадо- кісточку. Саме в ній міститься основна частка поживних речовин (70%). У кісточці багато антиоксидантів і клітковини. Просто потрібно вміти її готувати. Кісточки можна перемолоти в порошок, який потім буде додаватися в йогурт або смузі.
Антиоксиданти ведуть боротьбу з вільними радикалами. Кісточка авокадо здатна запобігти ряду захворювань, в тому числі раковим пухлинам. Також антиоксиданти можуть запобігти утворенню зморшок, уповільнити старіння організму. Що стосується клітковини, то вона допомагає залишатися ситим довше, шлунково-кишковому тракту працювати нормально, а рівню холестерину залишатися в рамках норми.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?