Абрикоси мають високі смакові якості, швидко вгамовують відчуття голоду, збагачують організм вітамінами і мікроелементами, роблять людину бадьорою, сильною і працездатною.
За словами дієтологів, калорійність абрикоса - низька, і становить всього 41 ккал на 100 грам продукту. У своєму складі свіжі стиглі абрикоси містять багато клітковини і мало калорій, служать хорошим джерелом бета-каротину - провітаміну А. Бета-каротин - антиоксидант, який, за даними сучасних досліджень, перешкоджає розвитку раку.
Окрім того, наявність великої кількості заліза визначає лікарську цінність абрикосів при недокрів’ї, захворюваннях серцево-судинної системи та інших, які супроводжуються розвитком дефіциту калію.
Плоди абрикоса застосовують для посилення травлення, розрідження мокроти при сухому кашлі, як легке проносне, жарознижуючий засіб, а також при тривалому вживанні сечогінних засобів.
Особливо необхідні вони дітям, оскільки стимулюють ріст і укріплюють здоров’я. Також абрикоси підвищують розумову працездатність і покращують пам’ять – завдяки високому вмісту фосфору і магнію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?