На погіршення зору може впливати безліч факторів, включаючи хронічні захворювання, генетику і вікові зміни. Однак в деяких випадках запобігти цьому можна за допомогою певних продуктів харчування
Названо 5 корисних продуктів, які можуть поліпшити зір
Апельсиновий сік
Апельсиновий сік без домішок містить пігменти каротиноїдних рослин. Вони пригнічують запальні процеси в клітинах організму, розповіла дієтолог Міа Сін. Це, в свою чергу, сприяє зниженню ризику вікової дегенерації жовтої плями.
Червоний перець
Деякі дослідження вказують на здатність вітаміну С знижувати ризик утворення катаракти. Відзначається, що відмінним джерелом цього вітаміну, а також антиоксидантів є червоний перець. Один такий овоч може містити до 233% добової норми вітаміну C.
Насіння гарбуза
Насіння гарбуза - відмінне джерело цинку, який може уповільнити розвиток вікової дегенерації жовтої плями, запобігаючи пошкодження клітин сітківки. Крім того, дослідження, опубліковане Національним очним інститутом США показує, що комбінація бета-каротину, вітамінів C і E, цинку і міді знижує ризик прогресування вікової дегенерації жовтої плями середнього або високого ступеня на 25%.
Сардини
Сардини є джерелом біодоступних жирних кислот ДГК омега-3, які мають протизапальні властивості і важливі для здоров'я сітківки. Також джерелом таких кислот є лосось, морський окунь і скумбрія.
Солодка картопля
Солодка картопля містить бета-каротин, який організм перетворює в вітамін А. Він, в свою чергу, допомагає запобігти сухість очей. Згідно Американської академії офтальмології, без вітаміну А очі не можуть виробляти достатньо вологи і пігментів, необхідних для правильного функціонування сітківки, що може привести до курячої сліпоти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?