Лікар-дієтолог нагадує, що ячмінна крупа (перловка) є чудовим джерелом фосфору та інших цінних для організму мінералів.
Користь перловки
Про те, чим корисна одна з найдешевших круп розповіла в інтерв'ю дієтолог Ольга Корабльова. За словами фахівця, в ній багато фосфору, який незамінний для серцево-судинної системи, скелетної тканини і емалі зубів.
Крім того, перловка відрізняється вмістом інших зміцнюючих здоров'я мінералів - калію, кальцію, заліза.
Корабльова додала, що завдяки амінокислоті лізину організм активніше виробляє колаген - білок, що забезпечує гладкість і пружність шкіри. Інше достоїнство крупи - це її дієтичний статус. Її корисно їсти навіть тим, хто худне і строго контролює свою вагу. Єдина категорія, якій вона не підходить в їжу, - це пацієнти з непереносимістю глютену.
Також слід пам'ятати, що перловку не дають дітям віком до 3 років - каша з неї може спровокувати здуття і надмірне утворення газів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?