Треба їсти: незвичайний спосіб схуднути без спорту і дієт
16:00, 10 Вер 2021 · Категорія: Харчування, Дієти, Схуднення · Переглядів 4880 ·
Дієтолог розповіла, як швидко схуднути без дієт і спорту
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Якщо немає сил голодувати ...
Вважається, що найпростіший спосіб схуднути - перестати їсти багато і часто. Найкраще сісти на дієту і дотримуватися строгих принципів харчування протягом довгого часу. Однак, такий спосіб не всім підходить: у деяких людей не вистачає витримки, щоб відмовитися від улюблених продуктів.
Між тим, за словами дієтолог Тетяни Розумовської, йти до стрункості через позбавлення і душевні муки зовсім необов'язково. Вона дала рекомендації як скинути вагу без спорту і жорстких дієт.
«М'яке» схуднення
Дієтолог підкреслила, що найважливішими умовами правильного схуднення є наявність регулярного повноцінного сну.
- Недосипання, якщо воно відбувається систематично, знижує рівень гормону лептину, що пригнічує апетит. Натомість зростає кількість таких гормонів, як грелін і кортизол, які посилюють голод. Крім того, надлишок кортизолу призводить, зокрема, до переїдання і збільшення жиру в ділянці живота, тобто в області живота, - пояснила Тетяна Разумовська.
Друге правило, обов'язкове до виконання: переважання в меню овочів і фруктів, багатих на клітковину. Харчові волокна сприяють зниженню рівня холестерину і цукру в крові. А також нормалізують роботу кишечника та інших органів шлунково-кишкового тракту. Завдяки такому харчуванню, людина швидко забуває, що таке відчуття голоду.
Дієтолог рекомендує щодня з'їдати по 20-40 грамів клітковини. Нагадаємо, що її багато в капусті, зеленому горошку, брюсельській капусті, броколі, спаржі, моркві та інших рослинних продуктах.
Крім цього, потрібно регулярно їсти і продукти, в яких є білок: м'ясо, рибу, сою, сир, морепродукти, горіхи і квасолю.
- Важливо , щоб у вашому раціоні було достатньо білка - від 1,2 до 1,5 грама на кілограм ваги. Це можуть бути як молочні продукти, м'ясо, риба та інші морепродукти, яйця, так і рослинний білок: різні види бобових, соя, - уточнила дієтолог.
За її словами, переварювання білка - довгий процес, завдяки якому відчуття насичення буде тривалим. На засвоєння білка організм витрачає більше калорій, ніж на вуглеводи.
Вважається, що найпростіший спосіб схуднути - перестати їсти багато і часто. Найкраще сісти на дієту і дотримуватися строгих принципів харчування протягом довгого часу. Однак, такий спосіб не всім підходить: у деяких людей не вистачає витримки, щоб відмовитися від улюблених продуктів.
Між тим, за словами дієтолог Тетяни Розумовської, йти до стрункості через позбавлення і душевні муки зовсім необов'язково. Вона дала рекомендації як скинути вагу без спорту і жорстких дієт.
«М'яке» схуднення
Дієтолог підкреслила, що найважливішими умовами правильного схуднення є наявність регулярного повноцінного сну.
- Недосипання, якщо воно відбувається систематично, знижує рівень гормону лептину, що пригнічує апетит. Натомість зростає кількість таких гормонів, як грелін і кортизол, які посилюють голод. Крім того, надлишок кортизолу призводить, зокрема, до переїдання і збільшення жиру в ділянці живота, тобто в області живота, - пояснила Тетяна Разумовська.
Друге правило, обов'язкове до виконання: переважання в меню овочів і фруктів, багатих на клітковину. Харчові волокна сприяють зниженню рівня холестерину і цукру в крові. А також нормалізують роботу кишечника та інших органів шлунково-кишкового тракту. Завдяки такому харчуванню, людина швидко забуває, що таке відчуття голоду.
Дієтолог рекомендує щодня з'їдати по 20-40 грамів клітковини. Нагадаємо, що її багато в капусті, зеленому горошку, брюсельській капусті, броколі, спаржі, моркві та інших рослинних продуктах.
Крім цього, потрібно регулярно їсти і продукти, в яких є білок: м'ясо, рибу, сою, сир, морепродукти, горіхи і квасолю.
- Важливо , щоб у вашому раціоні було достатньо білка - від 1,2 до 1,5 грама на кілограм ваги. Це можуть бути як молочні продукти, м'ясо, риба та інші морепродукти, яйця, так і рослинний білок: різні види бобових, соя, - уточнила дієтолог.
За її словами, переварювання білка - довгий процес, завдяки якому відчуття насичення буде тривалим. На засвоєння білка організм витрачає більше калорій, ніж на вуглеводи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: