Дієтолог Ганна Мілехіна розповіла, на що у раціоні вегетаріанцям слід звернути особливу увагу.
Небезпека вегетаріанства
Лікар пояснила, що незважаючи на поширену думку, люди, які відмовилися від вживання м'яса не так часто відчувають нестачу кальцію і білка. Їхніми джерелами в такому раціоні стають яйця, молочні продукти, бобові, тофу, горіхи та насіння.
Дефіцит, який може призвести до проблем зі здоров'ям, у цієї категорії людей частіше спостерігається у залозі та вітаміні В12. Для того, щоб не допустити такої нестачі, експерт порадила додати до раціону сухофрукти, темно-зелені овочі, злаки та цільнозерновий хліб із додаванням заліза. Для поповнення запасів вітаміну В12 знадобляться вже названі молоко, сир та яйця.
Крім того, в меню вегетаріанця чекають і не найкорисніші надлишки.
"Вегетаріанський стиль харчування може містити багато цукру та жирів. Він може бути надмірним і призводити до набору ваги", — попередила фахівець.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?