Про способи правильного споживання горіхів розповіла дієтолог Світлана Фус.
Споживання горіхів
Насамперед, експерт зазначила, що горіхи є концентрованим джерелом необхідних для здоров'я вітамінів, мінералів. Однак для того, щоб зберегти їх корисні властивості та захистити цінні жири та витамін Е від окислення необхідно забезпечити збереження шкаралупи безпосередньо до вживання продукту.
"Очищені та упаковані в пакети, вони швидко окислюються і набувають смаку згірклої олії. Очищайте та їжте їх у сирому вигляді, щоб зберегти корисні жирні кислоти та витамин Е. Посолити, підсолодити сахаром чи медом теж не найкращий вибір", — попереджає фахівець.
Крім того, вона порадила не піддавати продукт термообробці: їхнє приготування також згубно позначається на більшості корисних властивостей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?