Люди, які перехворіли коронавірусом, повинні особливу увагу звернути на раціон.
Раціон для тих, хто перехворів коронавірусом
Харчування після перенесеного захворювання відіграє важливу роль у процесі відновлення.
У меню слід додати страви із цільнозернових круп. Вони багаті на вітаміни групи В і харчові волокна, тому забезпечують організм необхідним запасом енергії і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.
Корисними для реабілітації будуть бобові, особливо це стосується нуту, сочевиці та квасолі. Ці продукти виступають джерелами рослинного білка, міді та цинку, які легко засвоюються організмом.
Крім цього в раціон слід додати овочі, фрукти, ягоди, кисломолочні продукти, рибу, різноманітні олії та горіхи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?