Надмірне споживання гострих страв може нашкодити вашому здоров'ю.
Перець чилі у раціоні
У дослідженні, опублікованому в журналі Nutrients, група вчених вивчила раціон 4 582 дорослих в Китаї і проаналізувала кількість перцю чилі, яку вони їли за 15 років.
Результати показали, що у учасників дослідження старше 55 років, які їли більше 50 грамів перцю чилі щодня, ризик зниження когнітивних функцій, проблем з пам’яттю і недоумства був майже в два рази вище.
Дані також показали, що худі учасники з більшою ймовірністю страждали від втрати пам’яті, якщо дотримувалися дієти, багатої гострою їжею.
Команда також помітила ще один зв’язок. Учасники, які їли багато перцю чилі, частіше мали нижчий дохід та нижчий індекс маси тіла (ІМТ), а також частіше тренувалися, ніж ті, чия дієта містила менше чилі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу