Найкорисніший рис – коричневий. Обробляючи цільне зерно, коричневий рис містить більше клітковини, вітамінів та мінералів у порівнянні з рафінованим білим рисом. Клітковина підтримує травлення та допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові.
Корисний рис у раціоні
Коричневий рис також містить важливі поживні речовини, такі як магній, залізо та вітаміни групи В.
Рис басматі
Рис басматі містить менше калорій та вуглеводів, ніж інші сорти, і має низький глікемічний індекс. Це означає, що він повільно підвищує рівень цукру в крові та насичує його на більш тривалий період часу. Це особливо корисно, коли ви намагаєтеся контролювати свою вагу або зосереджуєтеся на збалансованій дієті.
Коричневий рис
Коли доходить до клітковини, коричневий рис є переможцем. Клітковина важлива не тільки для гарного травлення, вона також може знизити ризик серцевих захворювань, діабету та деяких видів раку. Цільнозерновий рис трохи зернистіший і має злегка горіховий смак. Він ідеальний для ситних страв і як основа для барвистих салатів.
Дикий рис
Він має сильний горіховий смак і багатий на клітковину, білок і мінерали, такі як магній і калій. Він також має низький глікемічний індекс, що робить його хорошим вибором для людей з діабетом або запобігання стрибкам цукру в крові.
Рис для суші
Рис для суші має вищий вміст крохмалю, ніж інші види рису. Це також хороше джерело складних вуглеводів і містить важливі мінерали, такі як залізо та магній.
Переконайтеся, що ви споживаєте рис для суші в помірних кількостях, тому що він може бути калорійним через високий вміст крохмалю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?