Якщо помістити рис, картоплЮ та макарони на ніч у холодильник, це знижує їхню калорійність.
Охолоджений гарнір
для збереження фігури та боротьби із зайвою вагою дуже важливо враховувати кількість вуглеводів, що вживають в їжу. Крохмаль, на який багаті картопля, рис і макарони, теж належать до вуглеводів, тому великі порції тих продуктів або їх регулярне вживання можуть призвести до додаткових і непотрібних кілограмів.
Крохмалисті гарніри не так сильно впливають на фігуру, якщо їх попередньо приготувати та охолодити. Охолоджені рис, картопля та макарони містять менше калорій.
При охолодженні в цих продуктах утворюється резистентний крохмаль, що є одним із різновидів харчових волокон. Він проходить через тонкий кишечник у неперетравленому вигляді та не дає калорій.
Картопля, приготована напередодні і яка побувала в холодильнику, містить приблизно на десять відсотків менше крохмалю, що засвоюється організмом, ніж свіжоприготовлена. Навіть якщо його розігрівають після остигання.
Страви часто роблять важкими та калорійними численні добавки – олія, соуси, додаткові інгредієнти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу