Про профілактику загущення крові - читайте у матеріалі.
Продукт, який не варто вживати людям з густою кров'ю
Проблема густої крові тісно пов'язана зі схильністю людей до варикозу, тромбофлебіту та серцево-судинних захворювань, включаючи інфаркт міокарда. У тих випадках, коли кров людини стає густою, з раціону харчування треба виключати деякі продукти. Людям з густою кров'ю потрібно першим прибрати з раціону цукор. Часте вживання цукру «допомагає» крові ставати жирнішою, що робить її густішою.
Інші продукти, вживання яких потрібно зменшувати:
- жирне м'ясо; - копчені закуски; - картопля; - банани; - багаті джерела вітаміну К у вигляді шпинату, петрушки, брюссельської капусти та інших.
На згущення крові може впливати нестача у раціоні білка та амінокислот. Не варто відмовлятися від м'яса, але віддавати перевагу нежирним, дієтичним різновидам.
Важливо стежити за системою травлення в цілому. Проблеми з нею порушують водний баланс, тим самим кров, що згущує. Також кров стає густішою через недостатнє вироблення необхідних ферментів, що веде до закислення організму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?