Після 50 років обов'язково включати до раціону продукти з кальцієм.
Користь ряжанки
З віком вміст кальцію в організмі людини починає скорочуватися, що підвищує ймовірність різних патологій (наприклад, остеопорозу або запалення кишечника). Заповнити його рівень допомагає вживання молочних та кисломолочних продуктів, і назвав серед найкращих джерел кальцію після 50 років ряжанку.
Група продуктів з підвищеним вмістом кальцію – це молочні та кисломолочні. Наприклад, сир, кефір, ряжанка, кисле молоко і молоко. Однак кефір, ряжанка і кисле молоко краще, тому що там трохи менше лактози, яка містить багато цукру. Його потрібно обмежувати людям після 50 років.
Кисломолочні продукти багаті на білок, причому з них організм засвоює білок легше, оскільки той уже частково ферментований. Молочнокислі бактерії, що містяться в цих продуктах, допомагають роботі травлення, яке стає менш активним після 50 років.
Там більше біфідо- та лактобактерій, які необхідні для життя. Людина має регулярно отримувати нові порції цих бактерій із їжі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?