Варто відмовитись від доданого цукру для продовження молодості зовнішнього вигляду.
Цукор пришвидшує старіння
На вигляд шкіри впливають харчові звички. Передчасне зовнішнє старіння часто буває пов'язане із вживанням великої кількості цукру.
Цукор здатний викликати ушкодження колагену – білка, який підтримує еластичність шкіри. Колаген піддається ламкості, стаючи жорсткішим, оскільки його клітини «зацукруються». Ці цукристі молекули відомі як кінцеві продукти глікування – вважається, що вони можуть сприяти розвитку різних захворювань та сприяти прискореному старінню шкіри.
Із «зацукрованими» молекулами колагену можна боротися: зменшувати їхню кількість допомагають деякі продукти. Наприклад, томатна паста. У Німеччині проводилося дослідження, що показало, що її споживання робить шкіру менш схильною до процесів фотостаріння через дії сонця. Крім того, для опору старінню шкіри корисно вживати імбир, часник і такі антиоксиданти як ліпоєва кислота, поліфеноли та флавоноїди. Ці антиоксиданти містяться у звичайних продуктах, таких як картопля, броколі, курятина.
Також є дослідні дані про те, що захищати шкіру від вікових змін і передчасного старіння допомагає харчування відповідно до середземноморської дієти – воно забезпечує організм багатьма речовинами, що захищають шкіру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?