У складі гарячого шоколаду міститься більше солі, ніж у морській воді.
Шкода гарячого шоколаду
За даними експертів, вживання гарячого шоколаду може негативно вплинути на здоров'я любителів цього спокусливого напою. Концентрація солі, яка була зафіксована у його складі, викликала паніку у науковій спільноті.
Зараз у світі продовжується боротьба за скорочення кількості солі, що міститься у складі різних продуктів. На даний момент із тридцяти продуктів нормальний вміст цієї добавки зазначено лише в одному.
Вчені відзначають, що виробники демонструють цілковиту байдужість до цієї проблеми. Вони наголошують, що у разі зниження кількості солі у продуктах харчування щорічна смертність у світі знизиться як мінімум на 14 тисяч.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?