Американські вчені провели дослідження та з'ясували, що регулярне вживання в їжу перцю чилі на чверть знижує ризик смертності.
Перець чилі знижує ризик смерті
Як зазначається, фахівці проаналізували дані про здоров'я та харчування більш ніж 570 тисяч людей у Сполучених Штатах, Італії, Китаї та Ірані. Вчені вивчили вплив харчових звичок на виникнення різних захворювань та настання смерті.
Було встановлено, що у людей, в раціоні яких був присутній перець чилі, ймовірність померти від серцево-судинних захворювань знижувалася на 26%, а від онкології – на 23%. Загалом ризик смерті незалежно від причин був нижчим на чверть.
За словами вчених, це можна пояснити протизапальними, антиоксидантними, протипухлинними властивостями гострого продукту та його здатністю регулювати рівень глюкози в організмі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?