Є продукти, здатні вплинути на серцево-судинну систему. Вони часто зустрічаються у раціоні тих, хто страждає від цих захворювань.
Шкідливі гарніри для судин
Насамперед йдеться про швидкі вуглеводи. Це не лише цукор, білий хліб та солодка випічка, а й картопля, білий рис, макарони. Тобто гарніри, які найчастіше обирають українці.
По-друге, потрібно звернути увагу на трансжири (маргарин та його похідні) та продукти з переробленого м'яса (сосиски, ковбаси).
По-третє, необхідно зменшити у раціоні консервовані продукти, у тому числі й овочі. Вживання продуктів, у складі яких дешеві пальмові олії та багато солі, взагалі завдадуть лише шкоди.
Справа не лише в їжі. Неправильне харчування та ожиріння — часто наслідки хронічного стресу.
Причина інфаркту — стрес, а не погане харчування. Необхідно не лише стежити за харчуванням, а й працювати зі стресом, підвищувати психологічну гнучкість.
Найкориснішими гарнірами є овочі, гречка та бурий рис. Наприклад, кабачки містять велику кількість клітковини, яка виконує функцію сорбенту.
Можна вибрати білкові рослинні гарніри: сою, квасолю, сочевицю, маш, зелений горошок. Високий вміст рослинного білка у шпинату, петрушки, часнику, броколі та капусти кольрабі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу