В нас пекан - не дуже поширений горіх, але вчені стверджують, що він надзвичайно корисний.
пекан
Горіхи пекану – продукт, який не має аналогів, заявляють експерти. Він дозволяє знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та раку. Як показало дослідження Елли Хаддад з Каліфорнійського університету Лома Лінда, у цих горіхах містяться природні антиоксиданти, які допомагають прибрати запалення в артеріях.
Власне, горіхи надзвичайно багаті на одну з форм вітаміну Е - гамма-токоферол. Навіть після восьми годин після того, як людина з'їдає горіх, в її організмі рівень токоферолу залишається підвищеним у два рази.
Загалом Хаддад із колегами проаналізувала стан здоров'я 16 чоловіків та жінок, які дотримувалися послідовності, що складається з трьох дієт. Одна дієта передбачала споживання цілісних горіхів пекану, друга – пекан, змішаний із водою, третя – нейтральну їжу для контролю чистоти експерименту.
Дослідження показало: навіть через 3 години показники окислення холестерину залишалися зниженими на третину, що значно скорочувало ризик розвитку хвороб серця. Загалом, згідно з підрахунками фахівців, горіхова дієта знижувала показники холестерину ліпопротеїдів низької щільності на 16,5%, а загальні показники холестерину – на 11,3%.
Тепер залишилося знайти у наших супермаркетах пекан.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу