Тромби, що виникають через згортання крові, здатні проникати в легені, серце або головний мозок. Наслідки цього можуть виявитися катастрофічними. Фахівці в галузі харчування розповіли, які продукти дають кращий ефект захисту від тромбоутворення.
Тромбоз може призвести до летальних випадків
Оливки. Цей продукт недарма регулярно входить в списки кращих захисників від тромбів. Вміщені в оливках фенольні сполуки зменшують вміст в крові речовин, що сприяють утворенню тромбів.
Гранати. Плоди гранатів багаті антиоксидантами і поліфенолами, які сприяють нормалізації артеріального тиску. Підвищений тиск автоматично вносить людину до групи ризику, пов'язаного з тромбоемболією.
Ківі. Дослідження вчених з Університету Осло підтвердило: ківі може бути одним з найкращих продуктів від тромбів. У людей, які щодня з'їдають 2-3 ківі, знижується активність тромбоцитів - елементів крові, здатних склеюватись і утворювати тромби.
Помідори. Ще один продукт з категорії "найкращі" в боротьбі проти утворення тромбів. У томатах міститься допомагає кверцетин - речовина, що заважає тромбоцитам склаюватись.
Слива і вишня. У них також багато кверцетину.
Чай. Його вживання зміцнює серцево-судинну систему і зменшує активність тромбоцитів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей