Чай із шипшини здатен суттєво допомогти в даному випадку.
чай з шипшини
Проблема недостатньо високого гемоглобіну хвилює сьогодні багатьох. Тому хочемо поділитися з вами дуже цікавим рецептом трав'яного вітамінного чаю, що сприяє покращенню крові взагалі та підвищенню гемоглобіну зокрема.
Основу складають плоди шипшини. Майте на увазі, що види та сорти шипшини бувають різні, найбільш вітамінна і найкраще придатна для заварювання шипшина має довгасті, витягнуті плоди. Перед заварюванням їх краще розламати, а чи не класти цілими. Додатковими вітамінізуючими компонентами виступають ягідники, тобто висушене листя ягідних чагарників: чорної смородини, малини, обліпихи, ожини та ін. (копрський чай), квітки медунки, конюшини, корінь лопуха, хвощ польовий, корінь кульбаби, собача кропива, материнка, звіробій, плоди глоду і ягоди червоної горобини.
Через велику кількість компонентів, що входять до складу чаю, кожен з них береться для заварювання в дуже невеликій кількості. Навіть шипшина – всього 3-4 штучки на 1,5-літровий термос.
Якщо вживати такий чай регулярно, то гемоглобін зросте.