Як приготувати насіння льону для найбільшої користі
08:30, 06 Лист 2024 · Категорія: Народна медицина · Переглядів 1211 ·
Насіння льону дуже корисне, але його ще треба вміти правильно приготувати.
насіння льону
Мова тут йде про кисіль з насіння льону. Якщо його правильно приготувати, він принесе не лише користь, а й порадує приємним смаком! Спершу слизька консистенція киселю може здатися не дуже приємною, але коли ви побачите перші результати - покращення самопочуття, роботи ШКТ та зменшення апетиту - цей напій вам обов'язково сподобається!
Кисіль на основі меленого насіння льону або готового лляного борошна абсолютно нешкідливий і, на відміну від цілісного насіння, не подразнює стінки шлунка. Його можна збагачувати додатковими інгредієнтами, посилюючи його вплив, наприклад додаючи овес, цикорій, ягоди.
Для приготування порції лляного киселя використовується два основних способи: - готується настій на насінні льону; - у воді розмішується лляне борошно - змелене насіння. І в тому і в іншому випадку виходить корисний напій, що зовсім не подразнє слизову оболонку кишківника. Нічого особливого робити не доведеться. Потрібно або запарити окропом цілісні насіння, або змолоти їх у борошно. Крохмаль не використовується: насіння льону саме по собі надає слизову, досить щільну консистенцію напою. Відсутність крохмалю посилює користь лляного киселю.
Спробуйте попити такий кисіль протягом певного часу.