Вживання склянки соку раз на два дні знижувало ризик на 20%. Детальніше - читайте у "Країні здоров'я".
Знизити рівень інсульту допоможе спеціальний напій
Регулярне вживання апельсинового соку може скоротити ризик інсульту на чверть, з'ясували голландські вчені. Протягом п'ятнадцяти років вони стежили за станом здоров'я 35 000 осіб у віці від 20 до 70 років.
Виявилося, що чотири-вісім склянок апельсинового (або будь-якого іншого фруктового) соку на тиждень знижували ймовірність небезпечного захворювання на 24%. Крім того, в учасників на 13% рідше відзначалися серцеві захворювання.
Вчені відзначають, що соки містять вітаміни, антиоксиданти і клітковину, які покращують стан кровоносних судин. Вони також рекомендували вживати цільні фрукти, оскільки в них корисних речовин ще більше.
В ході попереднього дослідження фахівці з'ясували, що позитивний вплив на здоров'я серця має чорниця. Ягода знижує ризик інфарктів на 20%. Правда, для потрібного ефекту слід вживати не менше 200 грамів на день. Лікувальна дія надає флавоноїд антоциан, який і надає чорниці характерний темно-синій колір.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей