Густа кров набагато гірше рухається по судинах, що дає додаткове навантаження на серце, збільшуючи ризики виникнення тромбів, варикозу, тромбофлебіту, стенокардії, інфаркту.
Шкода від вживання гречки
Одним із продуктів, які роблять кров густішою, є гречка. Причому поєднання гречки з деякими продуктами лише посилює цей ефект. До них належать жирне м'ясо, копченості, консерви, алкоголь – всі вони також сприяють згущенню крові, яке може бути надто інтенсивним при їхньому спільному вживанні.
Також варто суворо контролювати кількість солодкого у щоденному харчуванні та за можливості не вживати продуктів та напоїв із доданим цукром.
Через цукор підвищується рівень глюкози в крові і зростає вироблення ліпідних сполук. Це підвищує в'язкість крові, збільшує ризик тромбозу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?