Раніше завдяки вживанню хрону стародавні люди майже не хворіли, особливо на простудні захворювання. Також вони хрін додавали в різні страви, особливо при засоленні овочів, таких як помідори чи огірки.
Лист хрону допомагав і не давав запліснявіти розсолу в бочках.
Европейці познайомилися з цією рослиною тільки в XV столітті, коли вже слов'яни користувалися хріном багато століть. Хрін не дарма називають рятівником від виникнення чуми. Вчені намагаються зрозуміти, чи корисний хрін сучасній людині. Вчені дійшли висновку, що хрін не втратив своїх цілющих властивостей і в наш час.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікуємо ожиріння хріномЦя рослина є прекрасним імуностимулятором. Жоден продукт не володіє такими властивостями, як хрін. Також вчені відкрили секрет хрону і з'ясували, що в ньому вітаміну С набагато більше, ніж в апельсинах або лимонах.
Хрін радять не тільки вживати в їжу, але і робити з нього настойки для натирання колін або інших суглобів. Їм рекомендують натирати проти таких захворювань, як артроз і артрит. Також лікарі рекомендують жувати хрін (без проковтування) під час нежиті або при загостренні гаймориту.
Єдине, хрін не можна давати дітям до трьох років. Також його не рекомендують вагітним жінкам і годуючим мамам.