Хурма – джерело вітамінів. Сушені плоди хурми застосовуються для лікування гіпертонічної хвороби – вона може замінити валокордин, якщо з'їдати по 2-3 плоди щодня.
Хурма у народній медицині
Плоди хурми допомагають подолати проблеми шлунково-кишкового тракту. При діареї 6 стиглих плодів потрібно розрізати на частини та залити 3 склянками окропу, накрити кришкою та витримати півгодини. Остудити та приймати по 1 склянці кожні 2-4 години.
Вона служить профілактикою від онкології, захворювань легень та утворення каменів у нирках. Має сечогінну та тонізуючу дію, рекомендується при нервових розладах, поганому настрої. Зміцнює зір і не дає організму старіти раніше. Говорять, що любителі хурми часто стають довгожителями.
Хурма, з'їдена на сніданок, підвищує розумову працездатність. Її рекомендують тим, хто бореться із зайвою вагою – незважаючи на солодкий смак, хурма містить мало калорій.
Черешки від плодів хурми застосовують при нічному та віковому нетриманні сечі. 1 ст. ложку подрібнених плодових черешків хурми залити 1 склянкою окропу, варити 10 хвилин, настоювати годину під кришкою. Приймати по 1/3 склянки двічі на день.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?
Поради батькам, як навчити дитину захищати себе від булінгу