06:30, 11 Жов 2013 · Категорія: Народна медицина · Переглядів 6619 ·
Свіжовичавлений сік калини містить мікроелементи: фосфор, кальцій, залізо, марганець, цинк, селен. Ягоди калини - справжня комора вітамінів С, В9, К, Е, А. У плодах калини міститься до 32% інвертного цукру, дубильні речовини, пектини, глікозиди амігдалін і вібурнін, а також ряд органічних кислот.
Лікувальна дія калини
Користь і лікувальна дія ягід калини.
- Калинові пектини здатні зв'язувати і виводити з організму стронцій, кобальт, радіонукліди. - Вітаміну С в них більше, ніж у лимонах. - Корисні при запальних шкірних захворюваннях. - Покращують стан при виразковій хворобі, гастритах, колітах, неврозах, епілепсії, судинних спазмах, безсонні, лікують ангіну, захворювання печінки. - Відомий гіпотензивний засіб, широко застосовується при лікуванні гіпертонії. - Стимулюють обмін речовин, надають загальнозміцнюючу дію. - Соком лікують пристрасть до алкоголю. - Ягоди вживаються для профілактики ракових захворювань. - Високий вміст заліза в плодах підвищує гемоглобін, р-активні сполуки нормалізують стан кровоносних судин, очищають їх від холестерину.
Звичайне застосування соку калини: 2-3 ст. ложки, розбавлені в 100 мл води, за 20-30 хвилин до їжі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?