Згідно з дослідженням, люди, які додають більше солі в їжу за столом, наражаються на високий ризик передчасної смерті.
Шкода солі в раціоні
Британський фонд серця виступив із застереженням про те, що звичка підсолювати їжу за столом пов'язана зі схильністю людей ранньої смерті. Дослідження показують, що у людей, які завжди додають сіль у свої страви, ризик передчасної смерті на 28% вищий, ніж у тих, хто ніколи чи рідко додає цю спецію.
Зокрема, нові розрахунки, проведені Школою громадської охорони здоров'я та тропічної медицини Тулейнського університету в Новому Орлеані та опубліковані в European Heart Journal, свідчать, що одна людина з кожних ста, яка додає сіль, може померти молодою.
До 50 років тривалість життя жінок та чоловіків, які мають звичку додавати сіль у їжу, скорочується, відповідно, на 1,5 та 2,28 роки.
Нам усім потрібна певна кількість натрію в нашому раціоні, але її надлишок може призвести до високого кров'яного тиску, що, у свою чергу, підвищує ризик серцевого нападу та інсульту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей