Літо - чим не привід хоч іноді харчуватись овочами, особливо якщо це їх сезон і вони приносять стільки користі організму? Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".
Вживайте вітаміни
Моркву і гарбуз з рослинним маслом, горіхами або насінням, тобто вітаміном Е, знижують чутливість шкіри до сонячних променів, перешкоджаючи ранньому старінню і захищаючи від новоутворень.
Якщо до вітамінів А і Е додати селен, буде привід згадати про роботу китайських вчених. Вони прийшли до висновку, що така комбінація підвищує шанси на виживання при найнебезпечніших діагнозах. Ще одне корисне для шкіри поєднання – коензим Q10 (а це переважно м’ясо, птиця та риба) з вітаміном Е. Воно теж знешкоджує ультрафіолет. Ці дані наводить в своїй книзі професор Лестер Паркер, директор лабораторії «Паркер» при Каліфорнійському університеті, Берклі.
Компоненти сої дуже ефективні при надмірній вазі, діабеті, серцево-судинних захворюваннях. А її поєднання з зеленим чаєм і капсацином з гострого перцю пригнічує процеси, що ведуть до набору зайвих кілограмів. Ця трійця може бути підмогою для всіх, хто націлений на стрункість. Союз сої і зеленого чаю прискорює спалювання жиру в області черевної порожнини. За даними Plant Food for Human Nutrition, зелений чай і вітамін Е у співпраці активніше сприяють схудненню, ніж кожен з них окремо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?