Що з'їсти, щоб не постарішати: 6 звичайних продуктів
21:00, 01 Сер 2016 · Категорія: Секрети довголіття, Харчування · Переглядів 1916 ·
Для того щоб виглядати молодше, іноді досить просто треба правильно харчуватися. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
1. Ківі.
Ківі допомагає підтримувати нашу шкіру в тонусі. Воно містить речовини, які сприяють стимуляції активного вироблення колагену, який відповідає за еластичну і пружну шкіру. Вже за кілька тижнів щоденного вживання ківі (250 г) ви отримаєте помітний результат. Крім того, саме цей фрукт зміцнює імунну систему і захищає наш організм від дії вільних радикалів або молекул шкідників. У тих, хто регулярно їсть ківі, поступово сповільнюється процес старіння.
2. Червоний виноград.
Червоний виноград не дає постаріти нашому зору! Вченими встановлено, що саме кісточки червоного винограду уповільнюють процес старіння сітківки і захищають від сліпоти. Основна причина втрати зору у вікових людей - це дегенерація макули. Макула - це центральна частина сітківки, яка і відповідає за зір. Справа в тому, що в кісточках червоного винограду є така речовина як проантоціанідіни або екстракт виноградних кісточок. Добова норма - 30 мг. Ця речовина специфічно впливає на очі, створюючи захисний екран проти пошкодження сітківки яскравим сонячним світлом і іншими джерелами світла високої інтенсивності. Також екстракт перешкоджає утворенню вільних радикалів під впливом опромінення.
3. Брокколі.
Брокколі сприятливо впливає на наш кишечник. Брокколі багато сульфорафаном. Це речовина, яка стимулює вироблення ензимів і виводить «сміття» з кишечника, включаючи токсини. Крім того, брокколі - джерело вітамінів В1, В2, С, РР, В6, Е. Брокколі допоможе зберегти молодість, тому що з'єднання сульфорафан ще й не дозволяє радикалам руйнувати здорові клітини. Саме ця здатність істотно сповільнює процеси старіння організму.
4. Оливкова олія.
Оливкова олія найкраще захищає наші кістки від зношування і зміцнює їх. Завдяки мінеральним речовини, які містяться в оливковій олії, кальцій буде утримуватися в кістках. Краща профілактика остеопорозу. Іспанські вчені стверджують, що щоденне вживання оливкової олії благотворно вплинуло на концентрат кальцію в кістках. У своїх дослідженнях і експериментах вони довели, що оливкова олія сприяє «значним збільшенням концентрації загального остеокальцину та інших маркерів кісткоутворення». Також масло - джерело вітаміну Е, який бореться зі зморшками і підвищує пружність шкіри.
5. Яблуко.
Яблуко на 20% здатне уповільнити процес старіння стінок судин і тим самим захистити наше серце. Як це не дивно, але цей всіма улюблений і доступний фрукт здатний творити чудеса. Британські вчені саме в яблуках (особливо диких) знайшли складний елемент (епікатехін поліфенол), який омолоджує наше серце, покращує циркуляцію крові, підтримує еластичність кровоносних судин і захищає імунітет.
6. Вода.
Без води, всі наші спроби продовжити життя і зберегти молодість - будуть марними. Доведено, що старіння організму безпосередньо пов'язане з кількістю рідини в клітинах. Є небезпечна тенденція - з віком нам все менше хочеться пити, все менша кількість води надходить в організм, і він буквально «висихає». Тому обов'язково потрібно випивати в день достатню кількість рідини, з розрахунку 30 мл води на один кілограм ваги.
Ківі допомагає підтримувати нашу шкіру в тонусі. Воно містить речовини, які сприяють стимуляції активного вироблення колагену, який відповідає за еластичну і пружну шкіру. Вже за кілька тижнів щоденного вживання ківі (250 г) ви отримаєте помітний результат. Крім того, саме цей фрукт зміцнює імунну систему і захищає наш організм від дії вільних радикалів або молекул шкідників. У тих, хто регулярно їсть ківі, поступово сповільнюється процес старіння.
2. Червоний виноград.
Червоний виноград не дає постаріти нашому зору! Вченими встановлено, що саме кісточки червоного винограду уповільнюють процес старіння сітківки і захищають від сліпоти. Основна причина втрати зору у вікових людей - це дегенерація макули. Макула - це центральна частина сітківки, яка і відповідає за зір. Справа в тому, що в кісточках червоного винограду є така речовина як проантоціанідіни або екстракт виноградних кісточок. Добова норма - 30 мг. Ця речовина специфічно впливає на очі, створюючи захисний екран проти пошкодження сітківки яскравим сонячним світлом і іншими джерелами світла високої інтенсивності. Також екстракт перешкоджає утворенню вільних радикалів під впливом опромінення.
3. Брокколі.
Брокколі сприятливо впливає на наш кишечник. Брокколі багато сульфорафаном. Це речовина, яка стимулює вироблення ензимів і виводить «сміття» з кишечника, включаючи токсини. Крім того, брокколі - джерело вітамінів В1, В2, С, РР, В6, Е. Брокколі допоможе зберегти молодість, тому що з'єднання сульфорафан ще й не дозволяє радикалам руйнувати здорові клітини. Саме ця здатність істотно сповільнює процеси старіння організму.
4. Оливкова олія.
Оливкова олія найкраще захищає наші кістки від зношування і зміцнює їх. Завдяки мінеральним речовини, які містяться в оливковій олії, кальцій буде утримуватися в кістках. Краща профілактика остеопорозу. Іспанські вчені стверджують, що щоденне вживання оливкової олії благотворно вплинуло на концентрат кальцію в кістках. У своїх дослідженнях і експериментах вони довели, що оливкова олія сприяє «значним збільшенням концентрації загального остеокальцину та інших маркерів кісткоутворення». Також масло - джерело вітаміну Е, який бореться зі зморшками і підвищує пружність шкіри.
5. Яблуко.
Яблуко на 20% здатне уповільнити процес старіння стінок судин і тим самим захистити наше серце. Як це не дивно, але цей всіма улюблений і доступний фрукт здатний творити чудеса. Британські вчені саме в яблуках (особливо диких) знайшли складний елемент (епікатехін поліфенол), який омолоджує наше серце, покращує циркуляцію крові, підтримує еластичність кровоносних судин і захищає імунітет.
6. Вода.
Без води, всі наші спроби продовжити життя і зберегти молодість - будуть марними. Доведено, що старіння організму безпосередньо пов'язане з кількістю рідини в клітинах. Є небезпечна тенденція - з віком нам все менше хочеться пити, все менша кількість води надходить в організм, і він буквально «висихає». Тому обов'язково потрібно випивати в день достатню кількість рідини, з розрахунку 30 мл води на один кілограм ваги.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: