Згідно з дослідженнями, вживання продуктів, багатих вітаміном Е, знижує ризик захворіти на рак, - однак цей же вітамін, прийнятий у вигляді препаратів, сприяє розвитку онкозахворювань.
Вітамін Е призводить до раку
Журнал Cell опублікував дані, отримані вченими Каролінського інституту (Швеція). Вони свідчать, що прийом вітаміну Е сприяє більш агресивного раку легенів, прискорюючи метастазування пухлини. Було встановлено, що під його впливом активізується білок, що допомагає раковим клітинам отримувати більше глюкози і швидше рости.
Згодом здатність вітаміну Е сприяти розвитку раку легенів підтвердили вчені з США, які заявили, що його прийом жінками підвищує ризик цього захворювання на 28%.
Крім того, дослідники допускають його схожий вплив на ймовірність появи інших видів раку - молочної залози, матки, прямої кишки.
Наукові фахівці констатують, що на відміну від продуктів, що містять вітамін у вигляді різних молекул токоферолів і токотрієноли, синтетичні препарати відрізняються наявністю тільки одного з токоферолів. Можливо, саме цим пояснюється різницею між натуральними і фармацевтичними джерелами вітаміну.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей