Дієтолог Світлана Фус перерахувала продукти, що заповнюють добову потребу у вітаміні С.
Джерела вітаміну С
Багато хто звик думати, що найкращим джерелом вітаміну С є лимон. При цьому здебільшого його споживання обмежено одним шматком в чаї. Проте, за словами експерта, таке вживання забезпечує лише 3-4% від добової потреби, особливо з огляду на те, що більша частина аскорбінової кислоти руйнується під впливом високої температури напою.
Як альтернативу лікар запропонувала звернути увагу і на інші цитрусові. Так, до раціону слід включити апельсини та мандарини.
"Якщо 1-2 апельсина ми з'їмо запросто і із задоволенням, то з'їсти цілий лимон набагато складніше. Вживайте різноманітні овочі, фрукти та ягоди - свіжі, заморожені або квашені, відповідно до пори року, щоб постійно підтримувати в організмі достатню концентрацію вітаміну С", - порадила вона.
Крім того, серед продуктів, які задовольнять потребу у цьому вітаміні виділяють:
- 100 г білокачанної капусти, 1 середнє яблуко, 30 г чорної смородини, 1 середній помідор; - 40 г болгарського перцю; - 200 г цвітної капусти, приготовленої на пару.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?