До 18 століття моряки часто хворіли на цингу через нестачу вітаміну С.
Передозування вітаміном С
Цингу викликана нестачею вітаміну С у раціоні для не менше трьох місяців.
Більшість людей можуть отримати достатню кількість вітаміну С протягом дня з їжею. Апельсин або чашка полуниці, нарізаний червоний перець або броколі забезпечують достатню кількість вітаміну на день.
Але потрібно бути обережними, бо великі дози добавок вітаміну С можуть викликати: нудота, блювоту,печію, шлункові спазми, головний біль, діарею, метаболізм.
Дорослим у віці від 19 до 64 років необхідно 40 мг вітаміну С на день, і ви повинні мати можливість отримати весь необхідний вам вітамін С зі свого щоденного раціону. Вітамін С не може зберігатися в організмі, тому він потрібен вам у раціоні щодня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Бобові для прикорму дітей
Чому не можна проколювати вуха дівчаткам до 14 років?