Взимку дієти можуть призвести не тільки до стрункості, а й до депресії
Дієтолог розповів, чому рахувати калорії взимку небезпечно
Календарне планування
Взимку багато хто мріє почати, нарешті, вести здоровий спосіб життя, щоб до весни або, у крайньому випадку, до літа постать прийшла в ідеальний стан. Заради цієї високої мети намагаються менше їсти, відмовляються від улюблених, але калорійних страв і чекають, що ось-ось доведеться їхати в магазин по новий комплект одягу на розмір-два менше.
Однак, як запевняє дієтолог Наталія Діденко , таке «календарне планування» докорінно неправильне.
– Справа в тому, що взимку людині потрібно більше калорій, щоб зігрівати організм у холоди. Крім того, потрібно більше сил, щоб пройти за звичними маршрутами в ожеледицю, тому скорочувати кількість прийомів їжі та калорійність у жодному разі не можна, – каже фахівець.
Як правильно харчуватися взимку?
За словами Наталії Діденки, з настанням холодом і до весни кожній людині слід максимально розширити свій раціон харчування. Чим більше продуктів з'являтиметься на столі протягом тижня, тим більше корисних речовин отримає організм. Та й настрій від різноманітності буде відчутно кращим, ніж якщо харчуватися одними і тими ж стравами протягом тривалого часу.
- Треба добре харчуватися, не обмежуючи себе в калорійності, а також щодня намагатися виходити надвір заради довгих піших прогулянок. Дотримуючись цих нескладних правил, зима пройде швидко і непомітно. А фігура стане стрункішою завдяки прогулянкам, – каже дієтолог.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей