Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


7 способів зменшити кількість їжі і бути ситим

11:00, 08 Лют 2015 · Категорія: Харчування, Дієти · Переглядів 2437 · 

Щоб схуднути, потрібно спалювати більше калорій, ніж ви споживаєте, що неминуче означає контроль за кількістю їжі. Чи означає це, що поки ви не досягнете своєї мети, ваш шлунок буде видавати голодне гарчання? Зовсім не обов’язково. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".

Змініть колір тарілки

Змініть колір тарілки



1. Почніть їжу зі склянки води. Багато дієтологів пропонують випивати велику склянку теплої води перед кожним прийомом їжі. Вода, що заповнює шлунок, знизить ризик переїдання і допоможе мозку адекватно і вчасно розпізнати ситість. Крім того дуже часто гучні звуки видавані шлунком, свідчать про зневоднення, тому потягування води перед їжею може заглушити не тільки відчуття голоду, але і бурчання живота.

2. Носіть облягаючий одяг. Це не означає, що потрібно втиснути себе в штани, які перетягнуть вам всі органи в тазостегновій частині. Це означає, що штани та спідниці з облягаючим поясом або кофти на кнопках і гудзиках, можуть послужити вам прекрасним сигналом до того, що ваш живіт вже досить заповнений.

3. Більше вегетаріанської їжі. Страви з овочів є прекрасним заповнювачем шлунка з мінімальним вмістом калорій. Наприклад, шпинат може стати основою для вегетаріанського сандвіча замість звичної булки. Інша хитрість вегетаріанського погляду на свою дієту – це заміна частини м’ясного фаршу грибним в багатьох улюблених стравах. Для любителів вівсянки – можна додати побільше яблучних кубиків в блюдо. Для переконаних прихильників хліба – замінити його на лаваш з цілісного зерна, в який можна загорнути побільше овочів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситна і легка зимова дієта

4. Вибрати правильний посуд. Дослідження Корнельського Університету в 2012 році довели, що колір тарілки прямо впливає на кількість споживаної з неї їжі. Дослідники виявили, що ті, чиї порції їжі і посуд мали низьку контрастність (наприклад, макарони з соусом Альфредо на білій тарілці ) споживали на 22 % більше їжі, ніж ті, чия контрастність їжі та посуду були вище (наприклад, макарони з червоним соусом на білій тарілці ). У зв’язку з цим напрошується один висновок – якщо вам необхідно з’їсти менше, то намагайтеся підвищити колірний контраст вашої їжі по відношенню до тарілки, якщо ж ви хочете з’їсти більше – то контраст повинен бути мінімальним, наприклад, салат із зелених овочів краще всього їсти із зеленої ж салатниці.

5. Вуглеводи в якості закуски. Для тих, хто сів на дієту, необхідно переосмислити спосіб споживання вуглеводів. Замість того, щоб залити мюслі йогуртом, найкраще налити в чашку йогурт і зверху трохи засипати його мюслями, щоб створити видимість звичної порції. Рис з овочами? Не додавайте овочі в рис, а зробіть навпаки, тоді кількість рису у вашій порції помітно зменшиться, а овочів збільшиться.

6. Створіть атмосферу для повільної їжі. Запаліть камін – якщо він є, поставте повільну заспокійливу музику, щоб задати тон неквапливої трапези. Така розміреність збільшує задоволення від прийому їжі, в той же час зменшує порцію, так як мозок вчасно отримує сигнал насичення. Жуйте повільно, поки жуєте, покладіть виделку на стіл і не тримайте її в руці, особливо не варто відразу набирати на неї нову порцію їжі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

22:30
Визначено продукт, який шкодить печінці більше за алкоголь
21:30
Поміч гірчиці при серцево-судинних хворобах
19:30
4 види чаю та його вплив на здоров'я людини
17:30
Користь для здоров'я, яку дарує нам ананас
15:30
Що треба їсти, аби ефективно худнути
13:30
5 найкращих продуктів для спалення жиру
12:30
Вчені назвали найкорисніший фрукт для мозку
10:30
Їжа, котра зберігається довго і не псується
9:30
Топ-5 продуктів, які можна їсти після терміну придатності
8:30
Фрукти, які попереджають виникнення діабету та ожиріння
7:30
Дві пекучі спеції, яких боїться вісцеральний жир
6:30
Незліченна кількість причин їсти родзинки
0:20
У чому користь від регулярного вживання часнику
22:30
П'ять корисних речовин у стручковій квасолі
21:30
5 аргументів на користь споживання ківі
17:30
П'ять найкращих продуктів для вашого мозку
15:30
Ідеальний чай, якщо у вас гастрит
13:30
Продукти з великим вмістом клітковини
12:30
Свято наближається. Вся користь від поїдання мандаринів
9:30
Гриби знижують вірогідність розвитку раку
8:30
Несподівана їжа, котра захищає мозок від дегенерації
7:30
4 причини, чому кефір треба пити перед сном
6:30
Їжа, яка збільшить ваш опір інфекціям
1:20
Топ-5 продуктів, які зміцнюють імунітет
0:20
8 позитивних ефектів від чорничного чаю
21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
0:20
Вчені оголосили найкращий напій для зубів
22:30
Їжа, котра дасть вам калію більше за банани
21:30
5 продуктів, які наситять організм калієм
19:30
Три найкорисніші фруктові коктейлі
17:30
Спеціалісти пояснили, чому зелені банани корисніші за жовті
15:30
Правила харчування, які почистять печінку від жиру
13:30
Доступний фрукт продовжить життя майже на 20 років
10:30
10 оригінальних фактів про волоський горіх
9:30
Топ-5 продуктів, які краще взагалі не мити
Здоров'я в соцмережах: