Ліки від а до я  -   Хвороби  -  Калькулятор калорій  -   Магнітні бурі  -   Дієти  -  Очищення організму  -  Схуднення  -  Молочниця
Геморой  -  Лікування  -  Косметологія  -  Поради  -  Інсульт  -  Інфаркт  -  Діабет  -  Варикоз  - Вправи - Covid-19 


Як правильно приймати цинк?

13:30, 17 Січ 2021 · Категорія: Харчування, Вітаміни · Переглядів 6277 · 

Користь і шкода цинку для організму

Як правильно приймати цинк?

Як правильно приймати цинк?



Роль цинку в життєдіяльності людини

Цинк бере участь в наступних процесах:
- Покращує зовнішній вигляд.
- Регулює роботу сальних залоз.
- Сприяє більш швидкому загоєнню ран.
- Стимулює вироблення необхідних гормонів.
- Зміцнює кісткову систему і зуби.
- Допомагає засвоюватися вітаміну А.
- Прискорює обмін речовин.
- Покращує роботу мозку.
- Допомагає роботі сечостатевої системи.
- Активізує захисні сили організму.
- Зміцнює нервову систему.
- Підтримує організм жінки під час вагітності.

Ознаки нестачі цинку в організмі

Якщо цинку не вистачає, то організм починає сигналізувати про це. Як це проявляється:
- Порушуються обмінні процеси.
- З'являється дратівливість, небажання що-небудь робити, пасивність.
- Знижується гострота зору.
- Порушується смакове сприйняття.
- Починають випадати волосся і ламатися нігті.
- Виникає тремор кінцівок.
- Знижується рівень захисту організму.
- Порушується координація рухів.
- Починають турбувати шкірні висипання.
- Втрачається апетит.

Як приймати цинк?

Цинк можна купити в аптеці у вигляді таблеток. Його призначають, починаючи з віку 4-х років. Вживати цинк в таблетках потрібно тільки за рекомендацією лікаря.
Для дорослих добова норма - 1-2 таблетки. Приймаються вони за годину до прийому їжі або через 2 год після нього. Доза і схема прийому можуть бути змінені в залежності від результатів аналізів хворого.

У яких продуктах міститься цинк?

Лікарі стверджують, що набагато ефективніше отримувати цей мікроелемент з продуктів харчування, ніж займатися медикаментозною терапією.
Тим, хто хоче підвищити рівень цинку в своєму організмі, показані до вживання наступні продукти:
- Пророщена пшениця. Її можна їсти як самостійно, так і додавати в салати, трохи обсмажуючи на натуральному рослинному маслі.
- Устриці. Крім цинку, устриці багаті мінералами, білком і протеїном, а ці елементи теж приносять організму користь.
- Насіння кунжуту. Зміцнюють загальний стан здоров'я, добре відновлюють гормональний баланс. Кунжут зазвичай додають в випічку, салати, м'ясні страви. У продажу є кунжутне масло, яке можна мазати на хліб. Деякі готують з кунжуту домашні козинаки або гранола.
- Насіння льону. Корисні для мозку і серця. З їх допомогою часто лікують запалений кишківник. Насіння льону додають в коктейлі, салати, використовують як приправу.
- Насіння гарбуза. Знижують рівень холестерину в крові, полегшують стан при менопаузі у жінок, покращують потенцію у чоловіків і якість сну. Деякі люди додають їх в салат, а хтось їсть їх як самостійну страву, коли хочеться щось погризти.
- Вівсяні пластівці. Корисно починати свій день з тарілки вівсяної каші. Завдяки їй здійснюється зростання корисних бактерій в кишківник. Вівсянку корисно їсти людям, що страждають на цукровий діабет, так як вона регулює рівень цукру в крові.
- Какао-порошок. Цинк, що знаходиться в складі какао-порошку прекрасно зміцнює імунітет. Крім приготування шоколадного напою, какао можна додавати в коктейлі, заправляти їм фруктові салати.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:





Підписатись не коментуючи
E-mail:
 Додавання коментаря:
Ім'я:
Пароль: (якщо зареєстрований)
Email: (обов'язково!)

теги форматування

додати смайли
Підписатись на коментарі по e-mail
 

Пропонуємо переглянути наше відео





Останні новини

15:30
Що треба їсти, аби ефективно худнути
13:30
5 найкращих продуктів для спалення жиру
12:30
Вчені назвали найкорисніший фрукт для мозку
10:30
Їжа, котра зберігається довго і не псується
9:30
Топ-5 продуктів, які можна їсти після терміну придатності
8:30
Фрукти, які попереджають виникнення діабету та ожиріння
7:30
Дві пекучі спеції, яких боїться вісцеральний жир
6:30
Незліченна кількість причин їсти родзинки
0:20
У чому користь від регулярного вживання часнику
22:30
П'ять корисних речовин у стручковій квасолі
21:30
5 аргументів на користь споживання ківі
17:30
П'ять найкращих продуктів для вашого мозку
15:30
Ідеальний чай, якщо у вас гастрит
13:30
Продукти з великим вмістом клітковини
12:30
Свято наближається. Вся користь від поїдання мандаринів
9:30
Гриби знижують вірогідність розвитку раку
8:30
Несподівана їжа, котра захищає мозок від дегенерації
7:30
4 причини, чому кефір треба пити перед сном
6:30
Їжа, яка збільшить ваш опір інфекціям
1:20
Топ-5 продуктів, які зміцнюють імунітет
0:20
8 позитивних ефектів від чорничного чаю
21:30
Продукти, яких дуже боїться рак
19:30
6 порад для кращого варіння яєць
15:30
Приправа, яка лікує зубні абсцеси і помічна при бронхіті
12:51
Топ-3 корисні властивості чорниці
10:30
Нове відкриття спростовує високу калорійність горіхів
7:30
Три плюси від регулярного вживання солі
0:20
Вчені оголосили найкращий напій для зубів
22:30
Їжа, котра дасть вам калію більше за банани
21:30
5 продуктів, які наситять організм калієм
19:30
Три найкорисніші фруктові коктейлі
17:30
Спеціалісти пояснили, чому зелені банани корисніші за жовті
15:30
Правила харчування, які почистять печінку від жиру
13:30
Доступний фрукт продовжить життя майже на 20 років
10:30
10 оригінальних фактів про волоський горіх
9:30
Топ-5 продуктів, які краще взагалі не мити
8:30
Поживні продукти, які зарядять вас енергією на день
6:30
Овочевий сік почистить шлунок та кишківник
1:20
Фрукт, котрий виганяє камені з нирок
0:20
Чим фініки можуть допомогти людині
Здоров'я в соцмережах: