Вчені з британського інституту Френсіса Кріка з'ясували, що в капусті і броколі є хімічні речовини, які можуть допомогти зберегти здоровий стан шлунково-кишкового тракту і запобігти раку товстої кишки
Вчені назвали здатні запобігти раку продукти
Експерименти проводили на організмі мишей. Гризуни, чия дієта була збагачена індол-3-карбінол (виробляється при вживанні в їжу рослин роду Brassica), були захищені від запалення кишечника і раку товстої кишки. Виявилося, що ця сполука активізує білок, званий арильним вуглеводневим рецептором. Як відзначають вчені, дефіцит цього білка призводить до раку, оскільки без нього не формуються клітини, відповідальні за засвоєння поживних речовин і вироблення захисного секрету.
При переході на дієту, збагачену капустою, робота приходить в норму і ризик виникнення онкології істотно знижується.
Відкриття фахівців, по їхнім висновкам, говорить про користь дієти, багатої на клітковину, і підтверджують зв'язок між раком товстої кишки і неправильним харчуванням.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей