В капусті міститься речовина, яка захищає від раку.
Червона капуста від раку
Вживання червоної капусти дає протираковий ефект, який стає можливим завдяки антоціану, що міститься в ній.
У червоній капусті міститься 90 міліграм цієї речовини, а в білій його взагалі немає. Антоціан виловлює вільні радикали, що призводять до утворення ракових клітин, і вони виводяться з організму.
Червона капуста краща, ніж біла і за вмістом вітаміну С, важливого для активної імунної системи, а також для молодшого, пружного та підтягнутого вигляду шкіри. Також овоч позитивно впливає на стан кровоносних судин, забезпечує профілактику атеросклерозу.
На кишечник червона капуста як пребіотик, стимулюючи ріст корисних бактерій, що покращують діяльність шлунково-кишкового тракту. На думку лікаря, цей овоч є одним з найкорисніших, вживати його фахівець радить у свіжому вигляді, як інгредієнт салатів, оскільки термообробка є згубною для вітаміну С.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей