Ретельний контроль харчування не завжди добре впливає на психічне здоров'я.
Здорове харчування
Для того, щоб харчування не стало причиною проблем із психікою, експерт Ірина Ушкова запропонувала дотримуватися наступних принципів:
- їжа не повинна викликати тривогу, напругу чи відчуття провини; - їжа повинна забезпечувати організм достатньою кількістю енергії та приносити задоволення; - раціон не повинен бути ідеальним для того, щоб бути здоровим; - харчування має виконувати роль турботи про організм, а не ставати способом контролю за собою; - їжа, нехай і важлива, але не найважливіша складова життя; - харчування має сприяти зміцненню соціальних зв'язків, а не заважати їм.
Крім того, психолог підкреслила, що чим розслабленіший підхід до складання раціону, тим більша ймовірність навчитися чути потреби свого тіла та адекватно їх задовольняти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей