Дослідження виявило зв'язок між рафінованими злаками та раком шлунка.
Продукти, які були оброблені та позбавлені своєї поживної цінності, відомі як рафіновані продукти.
До рафінованих належать тістечка, десерти, білий хліб, макаронні вироби, кекси, солодке або солоне печиво, сухі сніданки з рафінованого зерна, білий рис, млинці, вафлі та піца. У дослідженні вивчали роль широкого спектру продуктів і напоїв у ризик розвитку раку шлунка.
Дослідники проаналізували дані дослідження випадок-контроль, проведеного в Італії в період з 1997 по 2007 рік, у якому взяли участь 230 осіб з підтвердженим раком шлунка (143 чоловіки та 87 жінок віком від 22 до 80 років та 547 осіб у контрольній групі (286) чоловіків та 261 жінка у віці від 22 до 22 років) -80 років) госпіталізовані з приводу гострих непухлинних захворювань.
Зворотні тенденції ризику спостерігалися при вживанні овочів та фруктів.
"Результати цього дослідження підтверджують захисну роль овочів і фруктів проти раку шлунка і припускають згубний вплив (рафінованих) злаків на це новоутворення", - підсумували дослідники.
Численні дослідження протягом багатьох років виявили зв'язок між рафінованими злаками та ризиком розвитку раку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей