Ускладнення геополітичної обстановки у світі є сильним стресовим фактором та непокоїть багатьох людей. Дієтолог Ірина Писарєва розповіла, як скласти раціон за умов підвищеної тривожності, щоб мінімізувати шкоду здоров'ю
Як харчуватися на тлі стресу: поради дієтолога
Стрес та депресія нерідко призводять до переїдання. Багато людей намагаються "заїсти" переживання солодким, а це може призвести до збільшення ваги, ожиріння, цукрового діабету, проблем із серцево-судинною системою.
Писарєва порадила включити у своє меню каші, хліб, нежирне м'ясо, морепродукти, фрукти, овочі, морську капусту та гіркий шоколад. Вони збагатять раціон вітамінами та мінеральними речовинами, які допоможуть справлятися зі стресом.
Наприклад, вітаміни групи В беруть участь в обмінних процесах нервової системи, заспокоюють та зміцнюють її. Калій, магній, йод, цинк сприяють передачі нервових імпульсів та покращують роботу мозку, розповіла дієтолог.
Крім того, важливо дотримуватися водного балансу і додати легке фізичне навантаження: йогу, ходьбу, прогулянки на свіжому повітрі. Боротися зі стресом також допоможуть аромотерапія та дихальні практики.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як зробити свято для дітей, які не вірять в диво?
10 геніальних цитат про здоров'я і виховання дітей